Recept
24 dkg leveles tészta
3 db tojás
1 nagy fej vöröshagyma
2 ek. olívaolaj
1-1,5 dl növényi tejszín
100 g laktózmentes mascarpone
100 g serrano vagy schwartzwalder sonka
10 db koktélparadicsom (sárga és piros vegyesen)
só, bors, oregano, bazsalikom
Leveles tésztával kibélelek egy kb. 25 cm átmérőjű füles zománcos serpenyőt, a tésztát megszurkálom villával, majd az egészet beteszem a hűtőbe. Az apróra vágott hagymát 2 ek. olívaolajon üvegesre pirítom, majd a felkockázott sonkával is ugyanezt teszem egy másik serpenyőben, csak olaj nélkül. Közben felverem a tojásokat, hozzákeverem a növényi tejszínt, megfűszerezem és eloszlatom benne a laktózmentes mascarponét. Ha a hagyma és a sonka is elkészült, belekeverem a tojásos masszába. A hűtőből kiveszem a tésztával bélelt formát és a masszát beleöntöm. Félbevágott koktélparadicsomokkal díszítem úgy, hogy a magos felük legyen felül , ha elég óvatos vagyok szépen fennmaradnak a massza tetején. Előmelegített sütőben kb 160 fokon aranybarnára sütöm, nyers koktélparadicsommal tálalom. Ha marad tésztám és masszám is, akkor szilikon muffin formába töltve mini változatokat sütök.
TIPP: Ha a laktózmentes mascarponét nehéz beszerezni, laktózmentes tejfölt és apróra reszelt sajtot használok helyette.
1 megjegyzés:
Ez minden csak nem quiche. Az semmiképp sem leveles tésztából van, hanem omlós.
Ettől persze ez lehet egy isteni vacsi, de aki wuichere vágyik, ne ezt válassza.
Megjegyzés küldése