Magamról

Saját fotó
Ételallergiával indult, relaxációs gyakorlatként folytatódott, szenvedély lett belőle...sütni mindhalálig. Egészségesen, figyelve másokra, főleg azokra, akik eddig azt hitték, le kell mondaniuk valamiről. Mások főznek, ez egy sütős blog :-)!

2012. január 3., kedd

Sonkás quiche koktélparadicsommal

Gyakran megesik, hogy munkából hazafelé végigtelefonálom az utat a barátnőmmel. Érzem, hogy múlik felettünk az idő, mert egyre gyakrabban jön szóba, hogy ki mivel várja haza a párját. Egy hideg, téli hétfő estén nincs is jobb, mint forró vacsorára, finom illatokra hazaérni. Ezt mi is tudjuk, így már útközben megbeszéltük, hogy kinek mi lesz a "hazavárója". A hazaváró kategória nálam gyorsan elkészíthető, tartalmas, meleg egytálételt jelent. Ezeknek a kritériumoknak tökéletesen megfelel az alábbi quiche, hiszen minden benne van ami egy jó vacsorához kell: kellmes fűszerek, könnyű tészta, kevéske hús, zöldség és isteni sajt. Csak frissen, langyosan finom, de aki megkóstolja, biztosan nem hagy belőle másnapra.



Recept


24 dkg leveles tészta
3 db tojás
1 nagy fej vöröshagyma
2 ek. olívaolaj
1-1,5 dl növényi tejszín
100 g laktózmentes mascarpone
100 g serrano vagy schwartzwalder sonka
10 db koktélparadicsom (sárga és piros vegyesen)
só, bors, oregano, bazsalikom


Leveles tésztával kibélelek egy kb. 25 cm átmérőjű füles zománcos serpenyőt, a tésztát megszurkálom villával, majd az egészet beteszem a hűtőbe. Az apróra vágott hagymát 2 ek. olívaolajon üvegesre pirítom, majd a felkockázott sonkával is ugyanezt teszem egy másik serpenyőben, csak olaj nélkül. Közben felverem a tojásokat, hozzákeverem a növényi tejszínt, megfűszerezem és eloszlatom benne a laktózmentes mascarponét. Ha a hagyma és a sonka is elkészült, belekeverem a tojásos masszába. A hűtőből kiveszem a tésztával bélelt formát és a masszát beleöntöm. Félbevágott koktélparadicsomokkal díszítem úgy, hogy a magos felük legyen felül , ha elég óvatos vagyok szépen fennmaradnak a massza tetején. Előmelegített sütőben kb 160 fokon aranybarnára sütöm, nyers koktélparadicsommal tálalom. Ha marad tésztám és masszám is, akkor szilikon muffin formába töltve mini változatokat sütök.


TIPP: Ha a laktózmentes mascarponét nehéz beszerezni,  laktózmentes tejfölt és apróra reszelt sajtot használok helyette.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ez minden csak nem quiche. Az semmiképp sem leveles tésztából van, hanem omlós.
Ettől persze ez lehet egy isteni vacsi, de aki wuichere vágyik, ne ezt válassza.